Detalii

Abandon de familie

Solutionarea pe cale amiabila a integritatii familiale (divort, parasire a familiei de catre

unul dintre parinti sau de catre amandoi, abandonul copilului minor, incredintarea copilului minor).

Conform legii (art. 305) Abandonul de familie este: Savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:

a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca,

se pedepseste, in cazurile prevazute la lit. a) si b), cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, iar in cazul prevazut la lit. c), cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Apelarea la servicii de mediere oferite de un mediator autorizat poate avea ca rezultat reducerea impactului negativ asupra partilor, atat financiar cat si tensional, dar si a efectelor pe care un astfel de eveniment il lasa asupra minorului. Implicarea unui mediator, este o decizie responsabila, care va poate scuti de multe neplaceri.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul cand stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute in art. 81.

Revocarea suspendarii conditionate nu are loc decat in cazul cand, in cursul termenului de incercare, condamnatul savarseste din nou infractiunea de abandon de familie.

Scurta descriere

De la 1 august 2013, pentru unele litigii, medierea devine obligatorie, inainte de a ajunge la judecata. Apeleaza la mediator autorizat Hosu Luminita, pentru a beneficia de cele mai bune servicii de mediere. Este o alegere care poate face din medierea pe cale amiabila, a situatiei conflictuale in care sunteti implicat, decizia de valoare care va poate scuti de multa tensiune, costuri si implicatii negative.

Contact rapid

  • Bucuresti ,Sector 2,Sos.Mihai Bravu, NR.3, Bl. ALMO3, Sc.3 ,Et.5, Ap.99 
  • Mediator: Hosu Luminita
  • Telefon: 0773.883.055
  • Telefon FIX: 021.2531985
  • Email: contact@mediatorhosuluminita.ro

Social Network

Ne gasiti si pe:

google