Detalii

Incredintarea minorului

Atunci cand parintii divorteaza, un element extrem de important si sensibil este

interesul superior al copilului, asigurat prin lege. Odata cu hotararea de divort, este luata si decizia privind incredintarea minorilor din casatorie (termen popular – custodie copil, desi din punct de vedere juridic in Romania acest termen are o alta semnificatie).

Chiar în lipsa unei cereri explicite din partea sotilor, hotararea de divort stabileste caruia dintre parinti i se vor incredinta copiii spre crestere si educare si care este contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare a copiilor minori din casatorie.

In cazuri exceptionale, insa, instanta poate decide incredintarea minorului si unei terte persoane sau unei institutii de ocrotire, spre crestere si educare.
Pentru cuplurile care ajung in imposibilitatea de a mai continua casatoria, medierea este solutia prin care parintii reusesc sa desfaca o casatorie cu efecte mult mai mici asupra copiilor. In urma medierii, atat parintii cat si copiii vor fi mai putin afectati, prin mediere reusind a se pune bazele unui nou tip de relatie ce se naste. Astfel, parintii vor reusi in continuare sa se concentreze asupra interesului copiilor si vor reusi sa-si creasca in continuare copiii, in buna intelegere, iar copiii care accepta cel mai greu ruptura dintre parinti vor fi mai putin afectati cand vor intelege ca parintii vor fi in continuare impreuna, alaturi de ei.

Scurta descriere

De la 1 august 2013, pentru unele litigii, medierea devine obligatorie, inainte de a ajunge la judecata. Apeleaza la mediator autorizat Hosu Luminita, pentru a beneficia de cele mai bune servicii de mediere. Este o alegere care poate face din medierea pe cale amiabila, a situatiei conflictuale in care sunteti implicat, decizia de valoare care va poate scuti de multa tensiune, costuri si implicatii negative.

Contact rapid

  • Bucuresti ,Sector 2,Sos.Mihai Bravu, NR.3, Bl. ALMO3, Sc.3 ,Et.5, Ap.99 
  • Mediator: Hosu Luminita
  • Telefon: 0773.883.055
  • Telefon FIX: 021.2531985
  • Email: contact@mediatorhosuluminita.ro

Social Network

Ne gasiti si pe:

google